30 Mayıs 2013 Perşembe

Akıllı Tahta Üreticileri ve Bu Tahtalarda Kullanılan Yazılımlar

Bütün akıllı tahta üreticileri ürünleri ile kullanılacak programları da yazdırıyorlar. Her marka akıllı tahtanın kendine özgü bir yazılımı var. Piyasada en çok bilinen 3 marka var. 

Bunlardan ilki Smartboard adıyla bilinen ve ürüne adını veren marka.
    
İkincisi E-beam adıyla bilinen ve çoğu zaman değişik markalar adı altında karşımıza çıkan     
marka. 
    
Üçüncüsü ise Promethan markası. 



* Smartboard marka ürünler : 

    Smart Notebook yazılımını öğretmen ve öğrencilerin hizmetine sunmuş. Bu yazılımı bilgisayarınıza kurup inceleyebilirsiniz. Yazılımın 10. sürümüne 30 günlük kullanım kısıtlamasıyla denemek amacıyla formu doldurup indirebilirsiniz. Yazılımın 10. sürümden önceki sürümleri hiç bir süre kısıtlaması olmaksızın kullanılabiliyor. Sitedeki basit formu doldurup indirebilirsiniz. Smarboard ürünleriyle ilgili Türkçe bilgiye sitesinden ulaşabilirsiniz.



* E-beam Teknolojisi: 


    Ürünle birlikte kullanmak için Interact denilen bir program sunmuş bize. Buradan indirebilirsiniz. İçinde yazı ve çizim yapabileceğiniz Scrapbook yazılımını da içeriyor.
 



* Promethean marka ürünler:  

     "Activstudio" ve "Activprimary" yazılımlarını kullanıyor. Yazılımları bilgisayarınıza indirip kurabilmeniz için ürüne sahip olmanız gerekiyor. Ürün ve yazımları hakkında türkçe bilgiye sitesinden ulaşabilirsiniz. 

Aklınıza ürünlerle yalnızca kendi yazılımları mı çalışıyor diye bir soru gelebilir. Tabiki ürünlerle yanlızca bu programlar çalışmıyor. Diğer programları da kullanabilirsiniz. Ürünlerle Word'de yazı yazabilir, Paint'te resim çizebilirsiniz, flash uygulamaları çalıştırabilir, Poverpoint'te notlar alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder